pic

Etäpelipöytiä, virtuaalikatsomoita ja uusia ulottuvuuksia

EtäRopeconin ohjelmaopas on julkaistu!

EtäRopeconin ohjelmaan sisältyy upea kattaus sekä erilaisia aikataulutettuja ohjelmanumeroita, että vapaamuotoisempaa tekemistä, kokemista ja pelaamista. 

EtäRopeconin puhe- ja spektaakkeliohjelma löytyvät nyt Ropeconin ohjelmaoppaasta. EtäRopeconin aikana on tarjolla myös etäroolipelejä, etäturnauksia sekä muuta peliohjelmaa, johon voi ilmoittautua mukaan koko tapahtumaviikonlopun ajan.

Lisätietoa EtäRopeconissa käytettävistä erilaisista ohjelma-alustoista, niiden säännöistä sekä ohjeistuksista tulossa pian. 

Ohjelmaopas 2021

Puheohjelma

EtäRopeconissa on tuttuun tapaan tarjolla kattaus mielenkiintoista ja informatiivista puheohjelmaa – aiheina roolipelit, etäpelaaminen, maailmanloppu ja paljon muuta! Alansa asiantuntijat ja pitkän linjan harrastajat esittelevät sekä vaihtoehtotodellisuuksien että tosielämän ilmiöitä, jakavat kokemuksiaan ja antavat vinkkejä sekä ideoita pelien toteuttamiseen käytännössä.

EtäRopeconin puheohjelma julkaistaan videomuodossa Ropeconin YouTube-kanavalla etätapahtuman aikana. Videot ovat katsottavissa YouTubessa ohjelmaoppaaseen merkittynä ajankohtana ns. ensiesitysmuodossa, jonka aikana käytettävissä myös livekommentointimahdollisuus. Ensiesityksen jälkeen videot ovat katsottavissa YouTubessa normaaliin tapaan ainakin tapahtumaviikonlopun ajan, pääsääntöisesti myös tämän jälkeen.

Lisätietoa Ropeconin YouTube-kanavasta ja ohjeita puheohjelman seuraamiseen EtäRopeconissa tulossa pian.

Ropeconin YouTube-kanava

Peliohjelma ja etäturnaukset

Puhe- ja spektaakkeliohjelman lisäksi EtäRopeconissa on tarjolla myös peliohjelmaa. Ropeconin Discord-serverillä kävijöiden on mahdollista pelata etänä esimerkiksi pöytäroolipelejä ja larppeja, pelata etänä lauta- ja korttipelejä, osallistua etäturnauksiin tai tutustua vaikkapa figumaalauksen saloihin. Jos et siis ole vielä koskaan kokeillut etäroolipelaamista, nyt siihen on oivallinen tilaisuus!

Lisätietoa EtäRopeconin peliohjelmasta ja etäturnauksista löytyy Peliohjelma -sivulta. Ohjeet erilaisten alustojen kuten mm. Ropeconin Discord-serverin käyttöön löytyvät puolestaan täältä. Luethan sivulta löytyvät ohjeet, serverin säännöt sekä Ropeconin häirinnän vastaisen linjauksen huolella ennen serverille liittymistä! Ropeconin Discord-serverin aukioloajat tulossa myöhemmin.

Peliohjelma EtäRopeconissa

Spektaakkeliohjelmaa ja paljon muuta – nyt myös etänä!

Vaikka pöytäroolipelit ja peliaiheinen ohjelma ovatkin Ropeconin ytimessä, ei spektaakkeli- ja erikoisohjelmaa jää puuttumaan myöskään EtäRopeconista! Virittäydy Ropecon-tunnelmaan seuraamalla perinteistä Ropecon Gaalaa YouTubesta, osallistu KPS-turnaukseen Zoomin kautta tai ota osaa vaikkapa maailmanlopun pubivisaan! Lisätietoa spektaakkeli- ja muusta ohjelmasta aikatauluineen löytyy Ropeconin ohjelmaoppaasta.

EtäRopeconissa on käytössä useita erilaisista alustoja ja sovelluksia erilaisten ohjelmanumeroiden tarpeisiin. Niihin kannattaa tutustua jo hyvissä ajoin etukäteen, jotta lempiohjelma ei mene sivu suun tapahtuman aikana! EtäRopeconissa käytettävien alustojen esittelyjä, sääntöjä ja ohjeita niiden käyttöön tulossa pian.

Tutustu ja hengaa etänä

Olipa kyseessä sitten lähitapahtuma tai EtäRopecon, Kävijät yhdessä vapaaehtoisten kanssa ovat Ropeconin sydän. Monelle Ropecon on kesän tai jopa koko vuoden kohokohta, johon kokoonnutaan viettämään aikaa yhteisen harrastuksen parissa, tapaamaan vanhoja tuttuja ja tutustumaan uusiin harrastajiin. Halusimme mahdollista tätä samaa lämmintä conikokemusta myös EtäRopeconissa Ropeconin oman Discord-serverin avulla: sen on tarkoitus toimia virtuaalisena kokoontumispaikkana, jossa kävijät voivat tutustua toisiinsa, osallistua ohjelmaan ja keskustella kaikenlaisista roolipeleihin ja pelaamiseen liittyvistä aiheista. Oletpa sitten kokeneempi con-kävijä tai tänä vuonna vasta ensimmäistä kertaa Ropeconissa käyntiä suunnitellut uusi tuttavuus, olet lämpimästi tervetullut liittymään virtuaaliseen seuraamme conviikonlopun aikana – sitä paitsi, tänä vuonna me olemme kaikki ensimmäistä kertaa EtäRopeconissa!

Ropeconin Discord-serverillä toimii myös virtuaalinen Turvasatama, jonka digituutorit auttavat mielellään esimerkiksi Discordin tai muiden EtäRopeconin alustojen käyttöön liittyvissä ongelmissa. Heille voi tulla juttelemaan myös ihan muuten vaan!

Lisätietoa Ropeconin Discord-serveristä ja ohjeita sen käyttöön tulossa pian. Luethan sivulta löytyvät ohjeet, serverin säännöt sekä Ropeconin häirinnänvastaisen linjauksen huolella ennen serverille liittymistä!