pic

Kunniavieraat 2021

Kunniavieras
Ian Thomas & Rachel Thomas
(GoH 2021)

Ian Thomas
Ian Thomas on kirjoittaja, narratiivisuunnittelija, ohjaaja ja ohjelmoija, jolla on yli 20 vuoden kokemuksella monia saavutuksia pelien parissa. Ian on ollut tekemässä yli 60 peliä eri sarjoihin kuten mm. LittleBigPlanet ja LEGO, ja viimeisimpänä hänen kädenjälkensä näkyy mm. Frictional Gamesin Amnesia: Rebirth -pelissä. Yhdessä puolisonsa Rachel Thomasin kanssa Ian on myös toteuttanut paljon immersiivisiä larppeja perustamansa Crooked House -tapahtumatuotantoryhmän kanssa. Tällä hetkellä Ian työskentelee Ubisoft Tukholmalla kertomussuunnittelijana (‘narrative director’). 

Rachel Thomas
Rachel oli mukana perustamassa Glasgow’n yliopiston Cuckoo’s Nest -larp-järjestöä, ja pyöritti briteissä suosittuja Lorien Trustin pelejä (esim. The Gathering) pitkään. Vuodesta 2002 Rachel on järjestänyt tapahtumia miehensä Ianin kanssa perustamassaan Crooked House -tapahtumatuotantoryhmässä. Rachel on intohimoinen tapahtumakehittämisen puolestapuhuja, ja hänen ajatuksiaan voi lukea lisää Medium-blogista.

Lue lisää Ianista:
https://storyworlds.co.uk/about-us/
https://wildwinter.medium.com/

Kunniavieras
Cat Tobin
(GoH 2021)

Irlannin Corkista kotoisin oleva Cat Tobin on pitkän linjan pelisuunnittelija, joka tunnetaan parhaiten Pelgrane Press -pelikustantamosta, jonka hän omistaa Simon Rodgersin kanssa. Tobin on tehnyt pitkän linjan työtä roolipelien parisssa, ja hän on ollut julkaisemassa yli sataa roolipeliä. Tobinin työ Pelgrane Pressissä on tuonut kustantamolle lukuisia palkintoja, kuten Amerikan Gen Conissa yleisön suosion perusteella jaettavat ENnie-palkinnot.

Tobin on myös suuri tasa-arvon ja feminismin puolestapuhuja alalla, ja tekee paljon työtä pelialalla Yhdistyneessä Kuningaskunnassa työtä tekevien naisten verkostoitumisen edistämiseksi. Omien sanojensa mukaan hän on suunnittelija, joka on kiinnostunut immersiosta ja oikeita tuntemuksia herättävistä peleistä. Hän rakastaa kahvia ja vihaa aikaisia aamuherätyksiä.