pic

Kirpputori

Ropeconin Etäkirpputori

Ropeconissa perinteisesti toimiva kävijöille tarkoitettu kirpputori järjestetään vuonna 2021 Facebookissa. Kirpputorilla voi myydä omia tapahtuman luonteeseen sopivia tuotteitaan tapahtuman aikana. Myyntiin voi laittaa esimerkiksi larppiproppeja, kirjoja tai pelejä.

Kirpputorille ei saa laittaa tavaraa ammattimaiseen myyntiin tai jälleenmyyntiin, vaan myyntiartikkelien tulee olla yksityishenkilöiden käytettyjä tai muuten ylimääräiseksi jääneitä tavaroita.

Menestystä kaupankäyntiin!

Kirpputorivastaava 2021
Cecilia Äijälä
kirpputori@ropecon.fi

Miten kirppis toimii?

Kirppis toteutetaan verkossa Ropeconin moderoimassa Facebook-ryhmässä, jossa jokainen voi tapahtuman aikana laittaa myyntiin omia tuotteitaan. Ryhmän tarkoituksena on saattaa kirpputorin ostajat ja myyjät yhteen. Ropecon ei toimi tänä vuonna myyntitapahtumien välikätenä, vaan ostaja ja myyjä sopivat keskenään maksusta ja toimituksesta.

Linkki kirpputorin Facebook-ryhmään ilmestyy Ropeconin verkkosivuille viimeistään 30.7. Kirpputorin Facebook-ryhmään voi laittaa myynti-ilmoituksia 30.7 klo 12.00 –  31.7 klo 23.59 välisenä aikana. Myynti-ilmoituksia voi kommentoida sunnuntaihin 1.8. klo 23.59 saakka. Facebook-ryhmä poistetaan sunnuntaina 8.8..


Etäkirpputorin säännöt

1. Tämä on Ropeconin kirppis, jossa voi myydä Ropeconin skeneen liittyvää kirppistavaraa, esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, kirjoja, larp-asuja ja koriste-esineitä.

2. Pidäthän kielenkäyttösi kohteliaana ja asiallisena. Ethän kommentoi tuotteen ilmoitusta, jollet ole siitä kiinnostunut.

3. Kirpputorille ei saa tuoda tavaraa ammattimaiseen myyntiin tai jälleenmyyntiin, vaan myyntiartikkelien tulee olla yksityishenkilöiden käytettyjä tai muuten ylimääräiseksi jääneitä tavaroita.

4. Koska kirpputori on auki vain lyhyen aikaa eivät varaukset ole sallittuja. Tuote tulee myydä ensimmäiselle selkeälle ostajalle. Yksityisviestikaupat ja tarjouskaupat eivät ole sallittuja. Jos ostajaan ei saa yhteyttä 24 tunnin sisällä, voi tuotteen myydä seuraavalle. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Facebookissa ei-ystäville lähetetyt yksityisviestit menevät viestipyynnöt-kansioon eivätkä ne välttämättä näy ilmoituksena. 

5. Kerrothan tuotteesta aina sen kunnon (esimerkiksi onko pelin kaikki osat tallella). 

6. Tekstiä sisältävistä tuotteista tulee kertoa myös kieli (esim. lautapelit, kirjat).

7. Ilmoitathan aina tuotteelle tarkan hinnan. “Tehkää tarjous”- ¨  sekä “huutokauppa”-ilmoitukset eivät ole sallittuja.

8. Myynti-ilmoituksessa tulee olla vain yhdentyyppisiä tuotteita (esim. jos haluat myydä kolme lautapeliä laita ne samaan postaukseen, mutta jos esimerkiksi haluat myydä sekä kirjoja että larp-asuja, teethän niistä erilliset postaukset).

9. Myynti-ilmoituksessa tulee olla kuva, jossa näkyy kaikki myytävät tuotteet selkeästi eriteltynä. Jos tuotteet eivät mahdu hyvin yhteen kuvaan teethän useamman myynti-ilmoituksen.

10. Postitusmahdollisuus on oltava aina, jos tuote ei ole erityisen särkyvä ja sopii Postin XL-pakettiin (59 x 36 x 60 cm, 35 kg) tai sitä pienempään pakettiin.

11. Jos tuote on mahdollista noutaa, ilmoitathan aina kaupunginosan lisäksi kaupungin.

12. Suosittelemme ettet lähetä mitään ennen kuin maksu näkyy tilillä. Huijareita on liikkeellä, emmekä voi mennä takuuseen jäsenistä. Kaikki ovat itse vastuussa kaupoistaan.

13. Jatkuva ilmoitusten nosto ei ole toivottavaa, noston yhteydessä odotetaan samalla myös hinnan pudotusta.

14. Kun kauppa on saatu hoidettua, poistathan ilmoituksen.