pic

Skenaariokilpailu

Skenaariokilpailu 2021 on peruttu

Skenaariokilpailu 2021 on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.


Mikä on skenaario?

Ropeconin skenaariokilpailun yhteydessä skenaariolla tarkoitetaan käytännössä lyhyttä pöytäroolipeliä, joka voidaan omaksua ja pelata tunnissa (60 min). Mallia voit ottaa aikaisempien vuosien skenaarioista, joita voit selata Ropeconin 2019 sivuilla sekä Roolipelikirjastossa.

Skenaariokilpailussa ratkaistaan kaksi voittajaa:
Tuomarien suosikki; tuomariston antamilla pisteillä
⊗ Yleisön suosikki; pelaajien antamilla pisteillä

Ropeconin aikana kuka tahansa kävijä pystyy ilmoittautumaan pelaajaksi skenaarioihin Ropeconin Discordissa tai halutessaan myös vetää skenaarioita kavereilleen ja muille mukaan haluaville.

Skenaarioiden vaatimukset ja arviointiperusteet

Kilpailuun osallistuvilta skenaarioilta edellytetään seuraavia vaatimuksia, jotka vaikuttavat arviointiin.


⊗ Skenaarion tulee olla suomenkielinen ja maksimissaan viisi (5) A4-sivua.

⊗ Skenaarion tulee olla pelattavissa 3–4 pelaajalla pelinjohtajan lisäksi. Skenaarion tulee olla pelattavissa ainoastaan tekstitiedostona olevaa skenaariota, kirjoitusvälineitä ja noppia apuna käyttäen.

⊗ Skenaarion tulee olla omaksuttavissa ja valmisteltavissa 15 minuutissa ja pelattavissa peliryhmälle 45 minuutissa. Skenaarion tulee olla helposti omaksuttava, koska niitä on tarkoitus käyttää myös harrastuksen esittelyyn. Jos skenaario on tarkoitettu vain aikuisille, tulee se ilmaista selkeästi skenaariossa tai saateviestissä. Sisällön tulee olla yleisesti sopivaa Ropecon-tapahtumaan.

⊗ Skenaarioiden tulee olla julkaistavissa Creative Commons BY-SA 4.0 -lisenssillä. Lähettämällä työn hyväksyt lisenssin käytön.

⊗ Yksittäisen skenaarion kirjoittajaksi voidaan merkitä 1–4 henkilöä. Yksittäinen henkilö voi osallistua vain yhden skenaarion kirjoittamiseen. Neuvonantajien määrää ei ole rajattu. Skenaario voidaan lähettää tuomariston arvosteltavaksi myös anonyymina. Kilpailun jälkeen kaikki tekijätiedot ovat kuitenkin julkisia.

⊗ Tekijät voivat julkaista skenaarionsa ennen kilpailuun osallistumista. Tuomaristo arvostelee vain kilpailuun lähetetyn version.

⊗ Arviointiperusteena käytetään skenaarion pelattavuutta, inspiroivuutta sekä vuositeeman elementit luovaa käyttöä.

Skenaariokilpailun tuomarit

Skenaarioiden lisäksi haemme myös skenaariokilpailun tuomareita!
Tuomaristo hoitaa arvioinnin ennen Ropeconia. Tuomarit lukevat lähetetyt skenaariot läpi ja antavat niille pisteet arviointiperusteiden mukaisesti.

Tuomariston hakuaika on 1.6.–4.7.2021. Voit ilmoittautua tuomariksi osoitteeseen pelitiski@ropecon.fi

 


Skenaariokilpailun pelinjohtajat

Skenaariokilpailun pelinjohtajat vetävät skenaarioita läpi Ropeconin Discordissa. Voit olla ensimmäistä kertaa pelinjohtamista kokeileva tai jo pidempään pelejä vetänyt. Skenaariokilpailu on matalan kynnyksen mahdollisuus kokeilla toisen kirjoittaman lyhyen skenaarion vetämistä!

Voit ilmoittautua skenaariokilpailun pelinjohtajaksi 30.5.2021 auenneessa vapaaehtoishaussa.

Kysyttävää?

pelitiski@ropecon.fi