pic

Tervetuloa ohjelmanjärjestäjäksi!

Ropecon ♥ ohjelmanjärjestäjät

Ropeconin koko ohjelma toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Haemme monenlaista ohjelmaa peleistä ja peliesittelyistä työpajoihin, luentoihin, paneelikeskusteluihin ja näytöksiin. Vuoden teema on Elementit – olkoon se inspiraation lähteenä ohjelmanumeroille! 

Ropeconia 2021 suunnitellaan järjestettäväksi Helsingin Messukeskuksessa ja kaikessa ohjelmanjärjestämisessä noudatetaan tapahtuma-aikaista viranomaisohjeistusta COVID-19-pandemiaa koskien. Mikäli näyttää siltä, ettei lähitapahtumaa voida turvallisesti järjestää, siirtyy Ropecon verkkoon. Tämän vuoksi kysymme ohjelmahakulomakkeilla myös mahdollisuudestasi järjestää ohjelmaa etätapahtumassa sekä haemme erityisesti etänä järjestettäväksi suunniteltua ohjelmaa.

Kaikille ohjelmaa ilmoittaneille tullaan tiedottamaan mahdollisista Ropeconin järjestämiseen liittyvistä muutoksista.

Ohjelmanjärjestäjän edut

Ohjelmanjärjestäjänä saat päivä- tai viikonloppurannekkeen tapahtumaan, riippuen ohjelman pituudesta. Pääsääntöisesti lyhyestä ohjelmasta saa päivärannekkeen ja pidemmästä työpanoksesta viikonloppurannekkeen tai kaksi päiväranneketta, jos ohjelmalla on useampia järjestäjiä. Ohjelmanjärjestämisestä saatavat rannekkeet eivät ole siirrettävissä muille henkilöille. Katso ohjelmakohtaiset käytännöt alta ja kysy rohkeasti ohjelmista vastaavilta coniiteilta, mikäli haluat tietää lisää!

Lisäksi vapaaehtoisten etuihin kuuluvat:

⊕ Vapaaehtoisten takahuone
⊕ Staffipaidan tilausmahdollisuus
⊕ Lattiamajoitus tapahtumapaikalla
⊕ Pääsy tapahtuman kaatoon
⊕ Halutessasi saat myös työtodistuksen tapahtuman jälkeen

Haku ohjelmanjärjestäjäksi

Puheohjelma ja työpajat

Vuoden 2021 Ropeconiin etsitään kiinnostavia ja mukaansa tempaavia esitelmiä, työpajoja sekä paneelikeskusteluja erityisesti teemalla Elementit. Toivomme tänä vuonna lisää myös englanninkielistä ohjelmaa. Mainitsethan, jos pystyt vetämään ohjelmanumerosi sekä suomeksi että englanniksi.

Puheohjelma voi olla esitelmä, keskustelu, paneeli tai työpaja, ja se voi olla aloittelijaystävällinen tai suunnattu kokeneimmille konkareille.

Etsimme lauta-, figu- ja pöytäroolipeliaiheista puheohjelmaa sekä työpajoja ja taiteisiin, käsitöihin tai muuhun roolipelaamisen ympärillä tapahtuvaan luovaan harrastamiseen liittyvää ohjelmaa. Otamme erittäin mielellämme vastaan myös perheille, lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa.

Puheohjelman pituus on 45 minuuttia tai 105 minuuttia. Jos ilmoitat ohjelmaan työpajan, toivomme, että se järjestetään kahdesti tapahtuman aikana.

Paneelin järjestäjä/moderaattori saa päivärannekkeen lyhyestä paneeliohjelmasta tai viikonloppurannekkeen pitkästä paneeliohjelmasta. Pääsääntöisesti panelistit eivät saa ilmaislippuja tapahtumaan – jos he eivät muutoin osallistu Ropeconiin, he saavat esiintyjäpassit, joilla he pääsevät omaan paneeliinsa.

Ropeconissa on myös akateeminen seminaari. Seminaariin on erillinen haku akateemisen seminaarin sivuilla

Haku puheohjelmaan ja työpajoihin on auki Kompassissa 1.3.–31.5.2021.

Hae tästä

Lisätiedot
Puhe- ja muu ohjelma | ohjelma@ropecon.fi


Larpit

Tule tarjoamaan Ropeconin kävijöille unohtumattomia larp-elämyksiä! Voit pelauttaa tapahtumaa varten kirjoittamasi pelin tai muokata olemassa olevasta larpistasi coniin sopivan version. Jos sinulla ei ole omaa peliä vedettäväksi, ei hätää! Ohjelmaan voi tarjota myös erittäin mielellään kansainvälisä valmisskenaariota suomalaisten harrastajien pelattavaksi tuotuina.

Toivomme jokaisessa pelissä olevan pelattavaa noin 6–10 pelaajalle ja että hahmot ovat kaikkien pelattavissa pelaajan ominaisuuksista (sukupuoli, ikä, taidot) riippumatta. Mukaan saa toki ilmoittaa suurempiakin larppeja, mutta toivomme kaikkien hahmojen tarjoavan mielekästä pelattavaa. 

Lähtökohtaisesti yhdellä itse kirjoitetun pelin 3-4 tunnin pelautuksella tai kahdella valmiin skenaarion pelautuksella saa yhden viikonloppulipun Ropeconiin. Lue lisää ilmaislippukäytännöistä täältä

Haku larppien pelinjohtajaksi on auki Kompassissa 1.3.–31.5.2021.

Hae tästä

Lisätiedot
Paula Pennanen | larpit@ropecon.fi

Peliohjelmat, kokemuspiste ja turnaukset

Ropecon hakee peliohjelmanjärjestäjiä järjestämään peliohjelmaa. Peliohjelma voi olla mitä tahansa kävijöille suunnattuja figu-, kortti- ja lautapelejä, peliesittelyitä, demotuksia tai turnauksia.

Figu-, kortti- ja lautapeliohjelmat tarjoavat kävijälle mahdollisuuden päästä pelaamaan täyspitkää peliä osaavassa ja kokeneessa seurassa. Pelit voivat olla aloittelijaystävällisiä tai kokeneemmille pelaajille suunnattuja.

Kokemuspisteellä kävijä pääsee tutustumaan uusiin peleihin peliesittelijän opastuksella. Peliesittelijänä pääset peluuttamaan itse tekemääsi peliä tai demottamaan toisen julkaisijan peliä uudelle yleisölle. Peliesittelyiden ja demotuksien tulee olla kestoltaan lyhyitä, pääsääntöisesti alle tunnin mittaisia, jotta mahdollisimman moni kävijä pääsee tutustumaan uusiin peleihin.

Osa Ropecon-kävijöiden kokemusta ovat turnaukset, joissa he pääsevät mittelöimään taidoillaan ja onnistuessaan vievät kotiin pienen palkinnon, jonka Ropecon tarjoaa. Etsimme siis järjestäjiä figu-, kortti- ja lautapeliturnauksiin. Peliohjelmanjärjestäjille tarjoamme kiitokseksi päivärannekkeen (3-5 tunnin ohjelmasta) tai viikonloppurannekkeen (6-8 tunnin ohjelmasta).

Haku peliohjelman järjestäjäksi on auki Kompassissa 1.3.–31.5.2021.

Hae tästä

Lisätiedot
Pelitiski | pelitiski@ropecon.fi


Pöytäroolipelit

Tule pöytäpelinjohtajaksi Ropeconiin! Voit kokeilla pelinjohtamista, testata kehittämiäsi seikkailuja uusilla pelaajilla tai saada näkökulmia muilta harrastajilta. Pelauttamalla skenaarioita pääset Ropeconin ytimeen ja löydät mahdollisesti uusia roolipelituttavuuksia. Voit esitellä uusia pelijärjestelmiä ja -maailmoja tai vain nauttia pelauttamisen riemusta.

Lisätietoa pöytäroolipelien vetämisestä Ropeconissa voit lukea täältä. Tervetulleita ovat kaikki aloittelijoista veteraaneihin.

Haku pöytäpelinjohtajaksi on auki Kompassissa 1.3.–31.5.2021.

Hae tästä

Lisätiedot
Iiris Kaasinen, Jaana Takalo & Jukka Särkijärvi | roolipelit@ropecon.fi


Figumaalausohjelma

Heilutatko sivellintä kuin säilää? Taipuuko foamboard käsissäsi upeiksi palatseiksi? Haluaisitko jakaa erikoistaitosi conikansan syville riveille? Haemme figumaalauksen osaajaa, joka haluaisi tulla vetämään työpajaa ja pyörittämään figumaalauskilpailua. Oli sinulla sitten jo idea figumaalausohjelmasta tai halua lähteä vetämään figumaalaustyöpajaa, niin ota rohkeasti yhteyttä pelitiskiin!

Haku figumaalausohjelman järjestäjäksi on auki Kompassissa 1.3.–31.5.2021.

Hae tästä

Lisätiedot
Pelitiski | pelitiski@ropecon.fi


Muu ohjelma

Otamme vastaan myös roolipelaamista tukevien harrasteiden ohjelmasisältöä, kuten taistelunäytöksiä ja muita esityksiä. Jos sinulla on luova idea siitä, millaista ohjelmaa haluaisit järjestää, ota yhteyttä!

Haku muun ohjelman järjestäjäksi on auki Kompassissa 1.3.–31.5.2021.

Hae tästä

Lisätiedot
Puhe- ja muu ohjelma | ohjelma@ropecon.fi