pic

Tervetuloa ohjelmanjärjestäjäksi!

Ropecon ♥ ohjelmanjärjestäjät

Ropeconin koko ohjelma toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Haemme monenlaista ohjelmaa peleistä ja peliesittelyistä työpajoihin, luentoihin, paneelikeskusteluihin ja näytöksiin. Vuoden teema on Elementit – olkoon se inspiraation lähteenä ohjelmanumeroille! 

Ropecon 2021 toteutetaan toistamiseen osallistumismaksuttomana etäconina. COVID-19 -tilanteen vuoksi ei Ropeconia voida järjestää turvallisesti fyysisenä tapahtumana.

Kaikille ohjelmaa ennen etäcon-päätöstä tarjonneille tullaan tiedottamaan mahdollisista Ropeconin järjestämiseen liittyvistä muutoksista.

Ohjelmanjärjestäjän edut

Ropeconin on veloitukseton etätapahtuma, joten emme voi tarjota ohjelmanjärjestäjille tai muille vapaaehtoisillemme ilmaisrannekkeita tapahtumaan. Ohjelmanjärjestäjillä on halutessaan kuitenkin mahdollisuus tilata omakustanteinen staffipaita, sekä osallistua todennäköisesti myös etätapahtumana toteutettavaan kaatoon. Halutessasi saat myös todistuksen tapahtumassa ohjelmanjärjestämisestä tapahtuman jälkeen. Kysy rohkeasti ohjelmista vastaavilta coniiteilta, mikäli haluat tietää lisää!

Haku ohjelmanjärjestäjäksi

Puheohjelma ja työpajat

Vuoden 2021 Ropeconiin etsitään kiinnostavia ja mukaansa tempaavia esitelmiä, työpajoja sekä paneelikeskusteluja erityisesti teemalla Elementit. Toivomme tänä vuonna lisää myös englanninkielistä ohjelmaa. Mainitsethan, jos pystyt vetämään ohjelmanumerosi sekä suomeksi että englanniksi.

Puheohjelma voi olla esitelmä, keskustelu, paneeli tai työpaja, ja se voi olla aloittelijaystävällinen tai suunnattu kokeneimmille konkareille.

Etsimme lauta-, figu- ja pöytäroolipeliaiheista puheohjelmaa sekä työpajoja ja taiteisiin, käsitöihin tai muuhun roolipelaamisen ympärillä tapahtuvaan luovaan harrastamiseen liittyvää ohjelmaa. Otamme erittäin mielellämme vastaan myös perheille, lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa.

Puheohjelman ja työpajan pituus on  tapahtumassamme pääsääntöisesti 45 minuuttia, mutta yksittäisiä 105 minuutin ohjelmia otamme mukaan myös.

Ohjelmat nauhoitetaan valmiiksi etukäteen, joko puhujan itsensä toimesta, tai tiloissamme Helsingissä tai Tampereella heinäkuun alussa.

Ropeconissa on myös akateeminen seminaari. Seminaariin on erillinen haku akateemisen seminaarin sivuilla

Haku puheohjelmaan ja työpajoihin on sulkeutunut. 

Lisätiedot
Puhe- ja muu ohjelma | ohjelma@ropecon.fi


Larpit

Tule tarjoamaan Ropeconin kävijöille unohtumattomia larp-elämyksiä! Voit pelauttaa tapahtumaa varten kirjoittamasi pelin tai muokata olemassa olevasta larpistasi EtäRopeconiin sopivan version. Jos sinulla ei ole omaa peliä vedettäväksi, ei hätää! Ohjelmaan voi tarjota myös erittäin mielellään kansainvälisä valmisskenaariota suomalaisten harrastajien pelattavaksi tuotuina.

Toivomme jokaisessa pelissä olevan pelattavaa noin 6–10 pelaajalle ja että hahmot ovat kaikkien pelattavissa pelaajan ominaisuuksista (sukupuoli, ikä, taidot) riippumatta. Mukaan saa toki ilmoittaa suurempiakin larppeja, mutta toivomme kaikkien hahmojen tarjoavan mielekästä pelattavaa. 

Haku larppien pelinjohtajaksi on sulkeutunut. 

Lisätiedot
Paula Pennanen | larpit@ropecon.fi

Peliohjelmat, kokemuspiste ja turnaukset

Ropecon hakee peliohjelmanjärjestäjiä järjestämään peliohjelmaa. Peliohjelma voi olla mitä tahansa kävijöille suunnattuja figu-, kortti- ja lautapelejä, peliesittelyitä, demotuksia tai turnauksia.

Figu-, kortti- ja lautapeliohjelmat tarjoavat kävijälle mahdollisuuden päästä pelaamaan täyspitkää peliä osaavassa ja kokeneessa seurassa. Pelit voivat olla aloittelijaystävällisiä tai kokeneemmille pelaajille suunnattuja.

Ohjelmanumero voi olla niinkin yksinkertainen kuin, että on valmis, halukas ja tarjolla pelaamaan muiden kävijöiden kanssa tiettyihin aikoihin. Näille peliä pyynnöstä -ohjelmanjärjestäjille Ropecon tarjoaa kuukauden Board Game Arena premium –tilauksen, jotta kävijöille on mahdollisimman laaja pelikirjasto saatavilla. Tilauksen saamiseksi ohjelmanjärjestäjältä pyydetään vähintään 8 tuntia ohjelmaa. Toivomme Ropeconista löytyvän mahdollisuuksia jokaiselle pelata, aina ensikertalaisesta konkareihin!

Osa Ropecon-kävijöiden kokemusta ovat turnaukset, joissa he pääsevät mittelöimään taidoillaan ja onnistuessaan vievät kotiin pienen palkinnon, jonka Ropecon tarjoaa. Etsimme siis järjestäjiä figu-, kortti- ja lautapeliturnauksiin. Peliohjelmanjärjestäjille tarjoamme kiitokseksi päivärannekkeen (3-5 tunnin ohjelmasta) tai viikonloppurannekkeen (6-8 tunnin ohjelmasta).

Haku peliohjelman järjestäjäksi on auki Kompassissa 1.3.–4.7.2021.

Hae tästä

Lisätiedot
Pelitiski | pelitiski@ropecon.fi


Pöytäroolipelit

Tule pöytäpelinjohtajaksi Ropeconiin! Voit kokeilla pelinjohtamista, testata kehittämiäsi seikkailuja uusilla pelaajilla tai saada näkökulmia muilta harrastajilta. Pelauttamalla skenaarioita pääset Ropeconin ytimeen ja löydät mahdollisesti uusia roolipelituttavuuksia. Voit esitellä uusia pelijärjestelmiä ja -maailmoja tai vain nauttia pelauttamisen riemusta.

Etäconissa Ropeconin tarjoamana alustana toimii Discordin puhe- ja tekstikanavat. Pelinjohtajat saavat halutessaan lisäksi käyttää muita sopivaksi kokemiaan alustoja. Kuvaukset peleistä tulevat ohjelmaoppaaseen ja peleihin ilmoittaudutaan Konsti-sovelluksen kautta.

Lisätietoa pöytäroolipelien vetämisestä Ropeconissa voit lukea täältä. Tervetulleita ovat kaikki aloittelijoista veteraaneihin.

Haku pöytäpelinjohtajaksi on auki Kompassissa 1.3.–6.6.2021.

Hae tästä

Lisätiedot
Iiris Kaasinen, Jaana Takalo & Jukka Särkijärvi | roolipelit@ropecon.fi


Figumaalausohjelma

Heilutatko sivellintä kuin säilää? Taipuuko foamboard käsissäsi upeiksi palatseiksi? Haluaisitko jakaa erikoistaitosi conikansan syville riveille? Haemme figumaalauksen osaajaa, joka haluaisi tulla vetämään etätyöpajaa ja pyörittämään figumaalauskilpailua. Oli sinulla sitten jo idea figumaalausohjelmasta tai halua lähteä vetämään figumaalaustyöpajaa, niin ota rohkeasti yhteyttä pelitiskiin!

Haku figumaalausohjelman järjestäjäksi on auki Kompassissa 1.3.–4.7.2021.

Hae tästä

Lisätiedot
Pelitiski | pelitiski@ropecon.fi


Muu ohjelma

Otamme vastaan myös roolipelaamista tukevien harrasteiden ohjelmasisältöä, kuten taistelunäytöksiä ja muita esityksiä. Jos sinulla on luova idea siitä, millaista ohjelmaa haluaisit järjestää, ota yhteyttä! Huomioithan, että tällaisten ohjelmien nauhoittamisessa emme välttämättä pysty auttamaan, sillä studiotilamme on lähinnä puheohjelmalle suunniteltuja.

Haku muun ohjelman järjestäjäksi on sulkeutunut. 

Lisätiedot
Puhe- ja muu ohjelma | ohjelma@ropecon.fi