pic

Peliohjelma

Roolipelit

Roolipelit eli ropet ovat Ropeconin ydin. Niitä pelataan läpi conin liki kaikkina vuorokaudenaikoina kymmenien pelinjohtajien voimin. Roolipeleissä tarina etenee suullisesti kertoen. Pelinjohtaja kehittää tarinan kulkua ja kuvailee maailmaa, jossa kuvitellut pelihahmot elävät. Pelaajat vaikuttavat tarinan etenemiseen oman hahmonsa kautta kertomalla, mitä hahmo eri tilanteissa tekee tai sanoo. Usein noppia käytetään ratkaisemaan, onnistuuko pelaajahahmo aikeissaan.

Ropeconissa pelataan laajasti kaikenlaisia pelejä suosituista Dungeons & Dragons –peleistä lähtien indiepeleihin ja pienkustantajien uutuuksiin asti. Roolipelien pelaajaksi ilmoittaudutaan Konsti-sovelluksen kautta osoitteessa ropekonsti.fi. Lue lisää Konstista blogistamme: https://blog.ropecon.fi/konsti-2021/. Ilmoittautuminen avautuu maanantaina 26.7. ja on auki Ropeconin loppuun asti.

Larpit

Larpit ovat roolipelejä, joissa pelaajat hahmon toiminnan kuvailun sijaan pyrkivät puhumaan, käyttäytymään ja toimimaan hahmonsa tavoin. Ropeconissa järjestetään eri mittaisia larppeja, videoyhteyden yli ja vain ääni- ja tekstikanavia käyttäen. Larppeihin pääset mukaan ilmoittautumalla Konsti-sovelluksen tai erillisten hakulomakkeiden kautta.

Ennen peliä pelaajat tutustuvat saamiinsa kuvauksiin hahmoistaan ja pelimaailmasta, muita ennakkotietoja ei tarvita. Tarina etenee joko täysin pelaajien keskinäisen vuorovaikutuksen kautta tai pelinjohtajan avustuksella. Conipeleihin voit osallistua omalta kotisohvalta käsin tai seikkailemalla lähialueellasi eikä erityistä rooliasua tarvita. Mukana on sekä conia varten kirjoitettuja pelejä että spinoffeja ja uudelleenpelautuksia valmiista pelimaailmoista.
Puheohjelmasta löytyy myös paljon larp-aiheisia luentoja, keskusteluja ja työpajoja.

Lautapelikirjasto

Ropeconissa on tarjolla Suomen Lautapeliseuran yli 800 erilaista lauta- ja korttipeliä pelattavaksi. Valikoimassa on paljon pelikansan kestosuosikkeja sekä palkittuja uutuuksia. Lautapelikirjaston lainauspisteeltä voit lainata itsellesi pelin panttia vastaan ja kysellä peliseuraa. Asiantuntijat opastavat tarvittaessa sopivan pelin löytämisessä ja saattavat peliporukoita yhteen.

Lautapelikirjaston lähistöltä löydät myös vapaata tilaa sekä omien että lautapelikirjaston pelien pelaamiseen.

Figu-, Kortti- ja lautapeliturnaukset

Ropeconissa pelataan joka vuosi useita kymmeniä erilaisia peliturnauksia. Tapahtuman suosituimmat peliturnaukset ovat keräilykortti- ja figuturnaukset, mutta mukaan mahtuu myös lukuisia lautapeliturnauksia.

Joistain peleistä myös ratkotaan Suomen mestaruuksia, näistä perinteiksi muodostuneet ovat Carcassonne, Catan ja PitchCar -lautapelit.

Figupelien osalta suosittuja pelejä ovat perinteisesti mm. Warhammer 40K ja Age of Sigmar, Warmachine/Hordes, Kings of War ja 9th Age. Näiden ohella turnauksia on lukuisiin muihin peleihin ja osallistujat ovat vapaita järjestämään turnauksia haluamiinsa peleihin.

Kokemuspiste

Kokemuspisteellä voit kokeilla erilaisia kortti-, lauta- ja figupelejä sekä lyhyitä roolipelejä. Mukana on uusia julkaisuja, joita pelinkehittäjät peluuttavat yleisöllä kokeilumielessä, sekä hyväksi havaittuja vanhoja tuttavuuksia. Kaikki ohjelma soveltuu vasta-alkajille, mutta uutta ja kiinnostavaa kokeiltavaa löytyy kokeneemmillekin conikävijöille.

 


Maalauspiste

Ropeconissa voi myös viettää aikaa Maalauspisteellä, jossa osaavat alan harrastajat opastavat figujen maalaamisessa ja maalaamisen tekniikoissa. Paikan päältä löytyvät figut, maalit ja pensselit, sekä tietysti myös käpyjä, jos figujen maalaus kyllästyttää. Maalauspiste on avoin kaikille, joita maalaaminen kiinnostaa. Jos tunnet tarvitsevasi pienen hengähdyksen conista, niin pyörähdä Maalauspisteellä!